Menu
Volwassenen

SaltpipeVolwassenen

Wanneer te gebruiken:
Bij verkoudheid, asthma, rokershoest, pollen en andere allergiën, verstopte bronchiën, gewone griep, etc.

Wat doet de SaltPipe™ ?
De micro-fijne zoutdeeltjes vermengen zich met de vochtige adem en stroomt zo het ademhalingssysteem in waar het het vastzittend slijm losmaakt en nog wel zonder bijwerking ! Daarom is de SaltPipe™ ook geschikt voor zwangere vrouwen of patiënten die medicijnen slikken voor hun ademhalingsstoornissen. Als het reinigingsproces van de ademhalingsorganen begint, kan men tijdens het hoesten of niezen ervaren dat de ademhalingswegen vrijer worden.

Hoe wordt de SaltPipe™ gebruikt ?
De SaltPipe™ is een handige inhalator waarmee men iedere dag enkele keren enige minuten regelmatig kan inhalleren. Dat kan oplopen tot 20 – 25 minuten per dag in zijn totaliteit. Maar in noodgevallen kan de behandeling uitgebreid worden naar enkele uren per dag. Het zoutachtige micro klimaat brengt de cellen van de ademhalingswegen tot rust en bevordert het natuurlijke zelfreinigingsmechanisme.

 

Gebruik:
– Neem het mondstuk van de inhalator in de mond.
– Adem regelmatig door de mond naar binnen.
– Adem vervolgens door de neus weer uit!

Ingespannen ademen is niet bevorderlijk voor sneller herstel, integendeel zelfs.
Niet door de inhalator naar buiten ademen! Niet door meerdere personen laten gebruiken.
Bij ziektebehandelingen een arts raadplegen.

De hulp bij ademhalingsproblemen

Saltpipe

Wie last heeft van ademhalingsproblemen, astma, luchtweginfecties, snurken, rokershoest, allergiën en vernauwde bronchiën vindt in een zoutachtig klimaat een optimale omgeving om deze lichaamlijke ongemakken te bestrijden. Helaas kan niemand voortdurend in zijn of haar ideale omgeving vertoeven, alleen tijdens vakanties is dat mogelijk. En dat is jammer maar ook niet meer nodig, want men kan het vrije vakantie-gevoel nu in huis halen !
In Transsylvanië (vroeger behorend tot het koninkrijk Hongarije en nu een provincie van Roemenië) staan enorme rotsen met daarin zoutmijnen die de unieke Halit zoutsteenkristallen bevatten. In 1567 waren de eerste ontginningen, in 1762 werd de Jozsef Mijn geopend en het duurde tot 1960 voordat de eerste Speleotherapie in de Doja Mijn werd geopend. Het Halit zoutgesteente is namelijk miljoenen jaren oud en bevat o.a. NaCl, Mg en Calcium. De bijzondere, zoutachtige lucht reinigt het gehele ademhalingssysteem en laat het slijmvlies tot rust komen omdat de hygroscopische werking van het Halitzout optimaal actief is. Tevens worden de zwellingen in de bronchiën verminderd.

Saltpipe, Solefant, mini saltpipeOmdat de zoutmijnen in Praid jaarlijks door meer dan 250.000 mensen bezocht worden, heeft een Hongaarse professor begin deze eeuw een uniek product ontworpen om die puur zuivere zoutkristallen rechtstreeks bij de patiënt te brengen. Dat product werd de SaltPipe™ met een versie voor volwassenen, één versie voor kinderen (de zg. Solefant) en sinds kort de Mini SaltPipe.

Sinds 2009 zijn nu ook in Nederland de SaltPipe™ producten beschikbaar. Iedereen met bovengenoemde ademhalingsproblemen kan vanaf nu iedere dag en overal beschikken over de mobiele zouttherapie via deze SaltPipes™. De inhalator lijkt op een kleine pijp en bevat tussen de 2 porseleinen filters in, voldoende Halit zout en mineralen voor 5 jaar gebruik (de porceleinen versie). De Mini SaltPipe bevat minder Halit zout, is van plastic en kan 3 – 6 maanden gebruikt worden. De Mini SaltPipe is meer bedoeld om het product uit te proberen om daarna de porceleinen versie aan te schaffen aangezien deze per dag veel voordeliger in gebruik is, nl. 2 cent per dag.

Ingrediënten:
De SaltPipe™ bevat 50 – 60 gram kristal zout (Halit genaamd) uit het middendeel van het Miozän Gebergte, verdeeld in natriumchloride, calciumsulfaat, magnesiumchloride, calciumchloride, ijzeroxide en sporen van kalium, jodium en broom. Deze ingrediënten zijn voldoende voor 5 jaar gebruik van de SaltPipe™.

Deel dit bericht!
Over de Auteur : Sander Zegwaard
0 Comment

Leave a Comment

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.